Toimiston indikaattorien valinta - CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy | WWF Parhaat Green Office käytännöt

Toimiston indikaattorien valinta - CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

Toimiston indikaattorien valinta

 

CSC valitsi seurattaviksi indikaattoreiksi liikelennot sekä toimiston sähkön- ja paperinkulutuksen.

CSC:llä on tehty monia ympäristökuormitusta pienentäviä toimenpiteitä. Tulostinten oletusasetus on kaksipuoleinen tulostus, ja taukokeittiöiden sekä suihku- ja wc-tilojen hanojen veden virtaamaa on pienennetty. CSC:llä on siirrytty pöytäkoneista kannettaviin ja putkinäytöistä litteisiin näyttöihin jo vuodesta 2006 alkaen sähkönkulutuksen pienentämiseksi. CSC:n ympäristöopas auttaa CSC:n henkilöstöä tekemään ympäristöystävällisiä valintoja.

CSC:n Espoon toimipisteen sähkön kokonaiskulutuksesta noin kolme prosenttia käytetään toimistossa ja 97 prosenttia palvelinkeskuksissa. Sekä toimistotiloissa että palvelinkeskuksissa käytettiin vuonna 2012 vesivoimalla tuotettua sähköä, jonka tuotannosta ei aiheutunut hiilidioksidipäästöjä. Palvelinkeskukset kuluttivat vuonna 2012 sähköä 11,54 GWh ja toimiston sähkönkulutus oli 317 MWh.

Vuoden 2012 tulokset valittujen Green Office -indikaattoreiden osalta: Toimistopaperin kulutus väheni edelleen  (-16 % per henkilö vuosina 2010-2012) ja sähkönkulutus säilyi lähes ennallaan (toimistosähkön kulutus -2 % per henkilö vuosina 2010-2012). Liikelentäminen kuitenkin lisääntyi (+ 6 % per henkilö vuosina 2010-2012), johon vaikutti mm. Datakeskus CSC Kajaanin rakentaminen.

- Satu Torikka / CSC:n Green Office -vastaava
CSC - Tieteen tietotekniikan keskus Oy

KUVASSA: Kuvassa CSC Espoon toimistohenkilökuntaa "tuunaamassa" omia mukejaan.