Muistutuksia energiansäästö-toimenpiteistä - Toread, Kiina | WWF Parhaat Green Office käytännöt

Muistutuksia energiansäästö-toimenpiteistä - Toread, Kiina

Muistutuksia energiansäästö-toimenpiteistä

 

Toread Pekingissä on Kiinan ensimmäninen Green Office -toimisto. Se sai GO-merkin käyttöoikeuden kesällä 2013. Toread suunnittelee, kehittää ja markkinoi ulkoiluvarusteita.
Sen Green Office -tavoitteet keskittyvät toiminnan toiminnan alussa energiankulutukseen kuten valaistukseen, ja henkilöstön hyvinvointiin. 

Toimistolla havaittiin, että valaistukseen tarvittiin ohjeistusta, sillä valokatkaisijoilla pystyi vaikuttamaan useiden työntekijöiden valaistukseen, eikä selkitä ohjeita ollut. 
Kun vain muutaman työntekijät työskentelevät, on järkevintä pitää päällä vain lähimmät valot. Jokainen valaistuslähde voi valaista kuuden henkilön työtilat. Ohjeistuksen jälkeen kytkimet on merkitty, ja tiedoista käy ilmi, mitä erityistä aluetta kytkin hallitsee. Näin työntekijät voivat käyttää oikeaa kytkintä yhdellä silmäyksellä.

Toinen toimenpide oli edistää päivittäistä liikuntaa ja säästää samalla energiaa. Green Office -sarjakuva-muistutuksia kiinnitettiin hissin oviin muistuttamaan työntekijöitä käyttämään portaita. Näin Toread lähestyy humoristisesti työntekijöitä ja muistuttaa päivittäisen toiminnan muutoksista toimistossa.
Tämä toimenpide edistää energiansäästöä toimistolla ja fyysistä kuntoa, ja on saanut myönteistä palautetta työntekijöiltä.

- Toreadin Green Team
  Toread, Peking, Kiina

 

二、电梯指引:

案例背景:

探路者公司办公区分布在一个大厦的21层和24层两层,平时大家来往于两层之间办理公务的情况都很多。在大厦每层都分别有两个楼梯通道,员工可以藉此步行上下楼。由于楼层较高,员工上下班都是乘坐电梯,所以上下21层或24层时,员工也习惯了乘坐电梯,而不是走楼梯。
 

解决办法:

探路者倡导大家少乘坐电梯,多走楼梯,即节约了电力资源,又能锻炼身体,于是就在电梯开关处张贴了卡通提示,以幽默的方式向每一位员工发出号召!这个小的举措收到了员工的积极响应。
 

探路者公司绿色办公室项目节电案例
 

一、开关标识:

案例背景:

探路者公司员工办公区是一个开放式的办公环境,多个部门在同一个办公区内办公,并根据部门划分进行员工工位划分。办公区照明的控制开关被集中安置在统一位置,一个照明光源可以满足附近六至十人的照明需求。当只有个别员工在办公区办公时,只需打开相应的照明光源即可,但因为多个开关安置在一起,员工很难一次性准确开启相应的开关,就会出现打开一个开关又关掉,再开别的开关的现象,这样不仅给员工带来不便,多次开关也降低了照明设备的使用寿命,同时还有可能造成电力资源的浪费现象。

解决办法:

探路者公司行政部集中对开关控制及照明资源分布进行统计,制定了各部门所在区域的照明设备分布图,并对照明开关所控制的照明区域进行标识,这样,员工就可以一目了然地找到自己想要打开或关闭的开关。