Joustava etätyö - Microsoft | WWF Parhaat Green Office käytännöt

Joustava etätyö - Microsoft

Joustava etätyö

 

Green Office on hyvin linjassa Microsoftin "New World of Work" -ohjelman kanssa. Nämä kaksi ovat työkaluina työtyytyväisyyteen ja luovuuden edistämiseen.

Painopiste on ollut työntekijöissä ja mahdollistanut joustavuuden. Etätyöskentelyn ja monimuotoisten työmenetelmien kautta Microsoft Suomen toimisto edistää "Läsnätyötä", eli joustavaa työtä riippumatta missä olet.

• 73 % työskenteli toimiston ulkopuolella yksi-kolme päivää viikossa.
• 100 % on tyytyväisiä työympäristöön
• 93 % osallistui päätöksentekoon

Microsoftin toimisto toimii sen oman teknologian laboratoriona. Teknologia mahdollistaa kestävämpiä toimintatapoja, erityisesti tietotekniikan alalle. Se on näyteikkuna modernille työympäristölle, ja noin 50 000 ihmistä on jo vieraillut toimistotiloissa.
 

Hyödyt
 

Muita hyötyjä on tullut suoraan integroimalla Green Office -keinoja työtapoihin yrityksessä. Esimerkiksi tulostus on vähentynyt huomattavasti, koska kellään ei ole omaa pysyvää työpistettä, jossa säilöä ylimääräisiä papereita. Jopa kuluraportit hoidetaan paperittomasti.
Teknologia on myös mahdollistanut tarpeettoman liikematkustuksen vähentämisen. Kaikki kokoukset varataan automaattisesti verkkoon, jolla mahdollistetaan resurssien tehokas käyttö. Kaikki kokous- ja WC-tilat on varustettu liiketunnistimilla valaistuksen optimoimiseksi. Kaikki tämä yhdessä merkitsee energian säästöä. Avoimuus edistetään jakamalla työkalenterit, dokumentit ja sosiaalisen median työkalut.

"Green Officen avulla edistämme käytännöllisiä ja myönteisiä toimia, joilla edistetään kestävää kehitystä. Otamme myös kestävän kehityksen näkökulman kaikkiin työhyvinvoinnin asioihin. Tämä mahdollistaa sen että ihmiset antavat toisilleen energiaa ja edistää kestävämpää elämäntapaa."

 

- Stella Diesen / Sustainability Lead Microsoft Finland
Microsoft

HUOM! Microsoft Suomi voitti Microsoftin ”Sustainable Sub of the Year Award”-palkinnon 2014! Lue lisää: http://blogs.msdn.com/b/microsoft-green/archive/2014/06/26/microsoft-s-first-annual-sustainable-subsidiary-of-the-year-award-goes-to-microsoft-finland.aspx