Aurinkopaneelit parvekkeella - Paf, Tallinna | WWF Parhaat Green Office käytännöt

Aurinkopaneelit parvekkeella - Paf, Tallinna

Omat aurinkopaneelit parvekkeella

 

Paf on asettanut tavoitteekseen olla hiilineutraali ja parantaa ”ympäristöjalanjälkeään”. Myös sosiaalinen vastuu on vahva osa yrityksen toimintakulttuuria. Paf on tyytyväinen WWF:n Green Office –ohjelmaan, joka auttaa keskittämään työpanosta ja mittaamaan prosessia ja tuloksia. Paf.in Tallinnan toimisto on pienin Paf.in toimipiste, mutta samalla se tekee siitä joustavan testialustan, esim. kestäville lämmitys-, viilennys-, rakennus-, ja energiaratkaisuille.

 

Paf kohtasi kuitenkin yleisen monikäyttäjäkiinteistön haasteen. Paf.in Tallinnan toimisto käyttää vain osaa yhdestä kerroksesta suuressa rakennuksessa, jossa on useita käyttäjiä. Paf.in hankintapolitiikan mukaisesti käytetään uusiutuvaa energiaa kaikissa kohteissa. Ongelmaksi nousi että kiinteistöllä on yhteinen sähkön toimittaja, joka toimittaa standardisähköä (jonka tuotannon hiilipäästö on noin 1000 g/kWh) Viron sähköverkosta, joka ei ole uusituvilla tuotettua.
 

Ratkaisu
Paf rakensi testiaurinkovoimalan nähdäkseen paljonko toimiston energiankulutuksesta voidaan korvata uusiutuvilla. Paneelit asennettiin 4 aurinkopaneelin systeemi toimiston parvekkeelle, jolla on 980 huipputeho (Wp/watt-peak). Systeemiä pystyy laajentamaan 12 paneeliin, riippuen energiantarpeesta. Alkuarvio on, että neljällä paneelilla saadaan tuotettua noin 15 % toimiston energiantarpeesta, ja samalla voidaan välttää 800 kg CO2-päästöt.

 

Jatkossa on tarkoitus hyödyntää tämän projetkin tietotaitoa ja laajentaa kokeilu Ahvenanmaan pääkonttorille, jossa on suunniteltu jopa 200 kWp aurinkopaneelit, ja jatkaa kohti hiilineutraali-tavoitetta.

 

 

- Michael Taevs / Chief Sustainability Officer
Paf, Tallinna, Viro